Ahmet İSTEK/ ANTALYA, () - ANTALYALI işletmeci Barış Kurucu'nun, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren 301 kadencinin çocukları için başlattığı kampanyada toplanan 5 bin oyuncak, Soma'ya gönderilecek.
Türkiye'yi yasa boğa 301 madencinin yaşamını yitirdiği 13 Mayıs'daki faciaya, Antalyalı hayırseverler duyarsız kalmadı. Turizm ve eğlence sektöründe işletmeci olan Barış Kurucu'nun sosyal medya üzerinden başlattığı 'Soma için el ele' kampanyası büyük yankı buldu.
Facebook ve twitter aracılığıyla yürütülen kampanyada 1 haftada yaklaşık 5 bin oyuncak toplandı. “Olay sonrası çok büyük üzüntü yaşadık" diyen Kurucu, Soma'daki Başbakanlık Afet ve Koordinasyon Merkezi (AFAD) görevlilerinin televizyon ekranlarında, “Yiyecek, giyecek değil, oyuncak gönderin" açıklamalarının kampanyanın başlamasına neden olduğunu söyledi.
“Çalışan arkadaşlarıma 'Hadi toplayalım' dedim, destek oldular ve işe giriştik, destek hızla büyüdü, birer ikişer derken 5 bin oyuncağa ulaştık" diyen Kurucu, gelen oyuncakların yüzde 80'inin yeni olduğunu söyledi.
Bebekten legoya, satranç takımından peluş oyuncağa, bebekli pusetten futbol topuna kadar toplanan 0-13 yaş grubu oyuncakları, çocuk bezleri ve sütlerin bir depoda gruplandırıldığını söyleyen Kurucu, “Bu oyuncakları kamyonlarla Soma'ya götürüp, 2 kadın psikolog, 1 anaokulu öğretmeni, AFAD görevlileri eşliğinde dağıtacağız. 7 kişilik ekibimizle başta Köseler, Kınık, Elmadere köyleri olmak üzere o bölgedeki 8 köye ulaştıracağız" dedi.
Antalyalı işletmeci Kurucu, “Bizim yanımızda akrabalarını kaybeden, babası maden işçisi olan çalışanımız var. Soma faciası ülkeyi derin yasa bürüdü, ağlattı. Babasız kalan çocukların en azından ruhlarındaki derin yarayı bir nebze olsun kapatmak istedik. Bu acıya ortak olduğumuzu göstermeliyiz" sözleriyle duygularını ifade etti.
Antalya'da toplanan oyuncaklar ve bir firmanın verdiği süt kolileri, 2 Haziran Pazartesi günü Soma'da ailelere ve çocuklara dağıtılacak.

Aİ(HA/AAA) (FOTOĞRAFLI)