ANTALYA'da, Şırnak'ın Uludere İlçesi yakınlarındaki Irak topraklarında hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen sorumluların bulunamaması nedeniyle, protesto eylemi düzenlendi.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösteride, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı, ölen 34 kişinin fotoğrafları taşındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine sloganlar atan grup, Muratpaşa Camii'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
Meydanda grup adına basın açıklamasını okuyan BDP Antalya Başkanı Abdülbaki Karaağaç, "Bu ülkenin Kürtleri, Alevileri, Ermenileri, sosyalistleri, devrimcileri ve kadınları sürekli katliamlara maruz kalmışlardır. Maraş'ta Alevileri katledenler, Roboski'de de Kürtleri F16'larla katletmiştir" dedi.
Son dönemdeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına da değinen Karaağaç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizler onları çok iyi biliyoruz. Yıllardır katliamların altında imzası olanlarla, bugün yolsuzluk ve hırsızlıkları nedeniyle birbirleriyle kavga edenlerin aynı kişiler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler Roboski katliamını bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Roboski'nin üstü örtülerek, Roboski'de yaşanan insanlık dramı unutturularak yeni demokratik bir anayasa yapılamayacaktır."
Grup basın açıklamasının ardından meydandan ayrıldı.