Akif ARICI / ANTALYA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden kazasının ardından iş güvenliğinin yetersizliğini ve taşeronlaşmayı eleştiren Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, hastane bahçesinde açıklama yaptı.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen kazada 282 işçinin hayatını kaybetmesi, Antalya'daki sendikaları ve sivil toplum örgütlerini de harekete geçirdi. Türk Sağlık Sen Antalya Şube üyeleri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biraya geldi. Katılımın az olmasına tepki gösteren Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, basın açıklamasından önce hastane çalışanlarına seslendi. Vatandaşların meraklı bakışları içerisinde eline aldığı mikrofonla konuşan Yılmaz şöyle dedi:
"Bugün sizleri Soma'da şehit olanlar için aşağıya bekliyorum. Biz madende çalışmıyoruz demeyin. İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tedbirler kamuda 2004'den 2016 yılına aktarılmıştır. Hepiniz tehdit altındasınız. Camlardan bakmakla olmuyor. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Toprak altında şehit olanlar için buradayız."
Yılmaz'ın sözlerini dinleyerek çağrısına uyan vatandaşlar, hasta ziyaretini bırakıp alana toplandı.
Taşeron işçi sayısının 12 yılda yaklaşık 250 kat arttığını belirten Yılmaz, "Düşük maliyetli, düşük ücretli, iş güvencesi olmayan, sendikaya üye olduğunda işten çıkarılacağı kesin olan, gerekli asgari iş güvenliğinden dahi yoksun bırakılan işçilerimizin yaşadığı dram Soma'da bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.
Sendika üyeleri ve vatandaşlar hayatını kaybeden işçiler adına saygı duruşunda bulunurken, kimileri ise dua okudu.
AA(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)