Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - TURİZM kenti Antalya'da bugün hava sıcaklığının 'tehlikeli sıcak' boyutuna ulaşması bekleniyor. Kentte turistler güneşten korunabilmek için şemsiyeyle geziyor.
Hava sıcaklıklarının 'çok sıcak' düzeyinde seyrettiği Antalya ve ilçelerinde bugün bazı ilçelerde hava sıcaklığı 'tehlikeli sıcak' boyutuna ulaşacak. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre il genelinde hava açık geçecek. Aksu, Kepez, Döşemealtı ve Serik ilçelerinde dereceler 'tehlikeli sıcaklık' boyutu olarak görülen 42 dereceye kadar yükselecek. Konyaaltı ve Muratpaşa'da ise en yüksek sıcaklık 41 dereceye kadar yükselecek. Finike ve Demre'de 39, Kemer ve Kumluca'da 38, Korkuteli'nde 37, Elmalı, Manavgat, Gazipaşa ve Gündoğmuş'ta 36, Akseki ve Alanya'da 35, İbradı ve Kaş'ta ise 34 derece düzeyinde 'çok sıcak' geçecek.
Hava sıcaklıklarının çok yüksek seyrettiği Antalya'da özellikle Uzakdoğu'dan gelen ve kültür turlarına katılan turistler, şemsiyeleriyle güneşten korunmaya çalışıyor.
CUMARTESİ GÜNÜ YAĞMUR
Diğer yandan Antalya'nın bazı ilçelerinde yarın yer yer sağanak yağışlar görülecek. Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporuna göre kentin iç kesimlerindeki Akseki, Elmalı, Gündoğmuş, İbradı ve Korkuteli ilçelerinde hava sıcaklıklarının 30 derece dolayında ve yer yer sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
HAFTA SONU DA ÇOK SICAK
Antalya'da merkezdeki 5 ilçenin yanısıra Alanya, Kemer, Manavgat, Serik gibi özellikle sahildeki ilçelerde sıcaklıklar hafta sonu 35 derece ile 40 derece arasında değişen ölçeklerde görülecek. Haftasonu sahil kesimleri çok sıcak olacak Antalya'da, yeni haftanın ilk günü pazartesi de yine çok sıcak düzeyinde sıcaklık dereceleri görülecek.

FOTOĞRAFLI