Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - ANTALYA'da Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden CHP'li kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda mumlarla 'Bir avuç kömür için bir ömür verenler' yazarak oturma eylemi yaptı.
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto eden CHP Antalya Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Meydana mumlarla ‘Bir avuç kömür için ömür verenler’ yazan kadınlar, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra oturma eylemi yapan kadınlar, Ak Parti hükümetini eleştiren sloganlar attı. Basın açıklaması yapan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Türkiye’nin en büyük maden facialarından biriyle karşı karşıya olunduğunu söyledi. Soma’da işçi sağlığının ve güvenliğinin göz ardı edildiğini savunan Yeğen, özelleştirme ve taşeron çalışma sistemine tepki gösterdi. Yeğen, partisi tarafından 20 gün önce Soma’daki maden ocağının incelenmesi için meclis komisyonu kurulması talebinin Ak Parti oylarıyla reddedildiğini belirtti.
Ocakta yangın devam ederken maden önünde umutla bekleyenler gibi kendilerinin de her yerde tek ses olup, yüreklere düşen acının büyümemesini dilediklerini aktaran Yeğen, "Şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma’ya, Türkiye’ye başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.
LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN DE TEPKİ
Soma’daki maden faciasını protesto eden Türkiye Liseler Birliği (TLB) üyesi öğrenciler de Kazım Özalp Caddesi’nde toplandı. Siyah elbise giyen, madenci bareti takan öğrenciler, ‘Canımızı yakan TOMA değil Soma’ yazılı pankart taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen öğrenciler, attıkları sloganlarla Ak Parti hükümetini eleştirdi. Meydanda saygı duruşunda bulunan öğrenciler, daha sonra oturma eylemi yaptı.

TY (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)