Süleyman EKİN/ANTALYA, () – ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan ve sürülen çalışanlarla birlik ve dayanışma amaçlı ‘Yeryüzü Sofrası’ kuruldu. Büyükşehir Belediyesi önünde serdikleri gazete sayfalarının üzerine yanlarında getirdikleri yiyecekleri koyan 40 sendika üyesi, iftar saatinde oruçlarını açtı.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Gezi eylemlerinin bir devamı olarak kurulan ‘Yeryüzü Sofrası’nın eşitlik, haksızlık ve adaletsizliğin yaşandığı her yerde kendisine yeni anlamlar yükleyerek geleneksel hale geldiğini söyledi. Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in ‘görevlendirme’ adı altında işçileri uzak ilçelere sürdüğünü belirten İlhan Karakurt, “Bunun gerekçesini sayın Türel siyasi protestoya bağlıyor. Buradan Türel’e sesleniyoruz. Bizler ekmek yediğimiz kapıya kör bakmayız” dedi.

‘HAREM SELAMLIK PLAJ, ORTAÇAĞ UYGULAMASIDIR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in işçinin ekmeğiyle oynadığını kaydeden İlhan Karakurt, “Hem ‘Sadece bana oy verenlerin değil, tüm Antalya’nın belediye başkanı olacağım’ diyeceksiniz, hem de belediyede sizin gibi düşünmeyen işçi ve memurun ekmeğiyle oynayacaksınız. Hem ‘Kentimizi birlikte ortak akılla yöneteceğiz’ diyeceksiniz, hem de sizden olmayan herkesi susturacaksınız. Hem ‘Kimsenin yaşam tarzına karışmayacağız’ diyeceksiniz, hem de ortaçağ uygulamalarına özenerek deniz plajlarını bile harem selamlık yapacaksınız. Bizler kör siyasete karşı çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI