Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - İSTANBUL Okmeydanı'ndaki Cemevi'nde Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesi Antalya'da protesto edildi. Düzenlenen yürüyüşe Grup Yorum'un sanatçıları da katıldı.
Okmeydanı'nda Cemevi bahçesinde Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesi ve bölgede yaşanan olaylara ilişkin Antalya'da Halk Cephesi üyeleri tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Kapalıyol'dan Attalos Heykeli önüne kadar süren yürüyüşe, bugün Antalya'da bir konser verecek olan Grup Yorum'un solisti Ayfer Rüzgar ve Muharrem Cengiz de katıldı. Yürüyüş bitiminde yapılan basın açıklamasında, şöyle denildi:
"Bizler ölümlerle, katliamlarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Bizler haklarımız, mahallelerimiz, ekmeğimiz için okullarda, maden ocaklarında, meydanlarda defalarca katledildik. Katil polisin her katliamında binlerce, milyonlarca Ali İsmail'ler, Berkin'ler olup dikildik katillerin karşısına. İşte bundandır AKP'nin katil polisinin pervasızca, azgınca saldırması, katletmesi. Şimdi de AKP'nin yandaş medyası polisin yönlendirmesiyle yalanlara başvuruyor. Devrimcileri karalıyor ve Alevi- Sünni düşmanlığı yaratmakla itham ediyor. Artık yeter diyelim. Artık Berkin'ler, madenciler, yoksullar, ezilenler ölmesin diyelim ve AKP'nin faşizmine karşı, katil polisine karşı omuz omuza birlikte mücadele edelim."

MÇ(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)