Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - RAMAZAN Bayramı'nda hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği, nem oranının yüzde 70'i bulduğu Antalya'ya gelen tatilciler bayramın ikinci gününde de deniz, kum ve güneşin yanı sıra karın keyfini çıkardı.
Antalya'da Ramazan Bayramı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren Konyaaltı Sahili'ndeki plajları dolduran tatilciler ve turistler denize girerek serinledi. Güneşlenip yüzen tatilciler, sıcak havaya aldırmadan bayram tatilinin tadını çıkardı. Sahillerle birlikte turistlerin akın ettiği su parklarında da yoğunluk görüldü. Su kaydırağından kayan, dalga havuzunda yüzen tatilciler, dans gösterileriyle hem serinledi hem de eğlenceli vakit geçirdi.
ANTALYA'DA KAR ODASI
Deniz ve havuzda vakit geçiren bazı tatilciler, sıcak havada alternatif serinleme yolu olarak Antalya Akvaryum'daki 'Kar Odası'na da ilgi gösterdi. Konyaaltı Sahili'ne yakın olan akvaryumdaki Kar Dünyası'nda, sıfırın altında 5 derece sıcaklıkta vakit geçiren tatilciler, kar topu oynayıp simitle kaydıraktan kaymanın keyfini yaşadı.
Kar odasını gezen tatilciler, kentin tarihi mekanlarından Hadrianus (Üç Kapılar), Mira, Likya Mezarı, Apollon Tapınağı'nı örnekleyen heykellerin yanı sıra St. Nicholaus (Noel Baba), Abdal Musa, Mustafa Ertuğrul, Attalos heykeli ile buzdan balıkların, kutup ayısının, Eskimoların 'iglo' denilen evlerinin yer aldığı 'Antalya'nın Efsaneleri' adlı sergiyi gezerek hem serinledi hem de neşeli fotoğraflarla bu anı görüntüledi.
KARTOPU OYNADILAR
Antalya'ya tatile gelen Ankaralı Eda ile İsmail Erdinç çifti, Konyaaltı'nda denize girip tatilde eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi. Kar Dünyası'nda kar topu ve botla kayan Melis ile Deniz Budak kardeşler de sabah saatlerinde denize girdikten sonra kar odasında kartopu oynadıklarını, ancak hasta olma endişesi de taşıdıklarını anlattı. İşletmeyi 6 aylık Ata bebekle ziyaret eden Gaziantepli Sefa-Esma çifti, bayram tatili dolayısıyla geldikleri Antalya'da Temmuz ayında denize girmenin yanı sıra kar keyfi de yaşadıklarını söyledi.
ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI
Öte yandan sahil, su parkı ve özel işletmelerde yaşanan bayram doluluğu esnafın da yüzünü güldürdü. Su parkında meyve kokteyli, mısır satan esnaf, müşteri yoğunluğunun satışlarına olumlu yansıdığını anlattı. Kar Dünyası Müdür Yardımcısı Okan Gürses, bayram tatili dolayısıyla işletmeyi ziyaret eden yerli turist sayısında artış olduğunu ve tatilcilerin Temmuz sıcağında kar soğuğu yaşayarak eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI