ANTALYA'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük coşkuya sahne oldu. Binlerce Antalyalı, Cumhuriyetin 90'ıncı yılını kutlamak için alanlara akın etti.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin tebriklerini kabulüyle başladı. Vali Öztürk ve beraberindekiler daha sonra Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı, ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki tören alanında bekleyen halkın bayramını kutladı.
BİNLERCE ANTALYALI ALANA AKIN ETTİ
Cumhuriyetin 90'ıncı yılı kutlama törenlerine Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Sıcak havayı da fırsat bilip Cumhuriyet Caddesi'ne akın eden 7'den 77'ye binlerce Antalyalı, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadı. Dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asıldığı alanda geniş güvenlik önlemleri alınırken, çatılarda Özel Harekat polisleri görev yaptı.
90 YILDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK
Şiir ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende bir konuşma yapan Vali Öztürk, “Bugün Cumhuriyetimiz 90 yaşında. 90 yılda Türkiye Cumhuriyeti çok büyük başarılara imza attı. Toplumsal hayatta, ekonomik hayatta çok büyük ilerlemeler kaydetti. Cumhuriyet milletimizin bu coğrafyada yaşama azminin bir ifadesidir. Çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz 90 yılda demokrasinin ilerlemesi, gelişmesi ve kökleşmesinin en önemli nedeni ve dayanağı olmuştur" dedi.
TÜRK BAYRAĞI AYAKTA ALKIŞLANDI
Vali Öztürk'ün konuşmasının ardından bando ve müzikler eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Vali Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ve Başkan Akaydın'ın ayakta selamladığı resmi geçitte öğrencilerin taşıdığı Türk bayraklarının geçişi ayakta alkışlandı. Şehit aileleri, gaziler, öğrenciler, sporcular ve sivil toplum kuruluşlarının geçişi ilgiyle izlenirken, askeri birliklerin geçişi sırasında ise coşku zirveye ulaştı.
PROTOKOLÜN ÖNÜNE DÜŞTÜLER
Resmi geçitte ayrıca, 8 okuldan 330 öğrencinin oluşturduğu okullar bandosu, Akdeniz Üniversitesi Amerikan Futbolu ve paten gruplarının gösterileri dikkat çekti. Akdeniz Üniversitesi Amerikan Futbolu Takımı oyun anındaki mücadeleyi canlandırırken, töreni ayakta izleyen Vali Öztürk, Garnizon Komutanı Can ve Başkan Akaydın'ın önüne yuvarlandı.