10 BİN KİŞİ ANDIMIZ'I OKUDU
Antalya'da, yaklaşık 10 bin CHP'li, parti binasından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Meydanda toplanan binler, 6 yaşındaki Tuana Yılmaz'ın eşliğinde Andımız'ı okudu.
Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıldönümünde, CHP Antalya İl Başkanlığı, parti binasından Güllük ve Cumhuriyet caddelerini takiben Cumhuriyet Meydanı'na ilerleyen yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, dev bir Türk bayrağı ve Atatürk portresi taşındı. Grup, yürüyüş boyunca ve meydanda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı attı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Tuana Yılmaz eşliğinde yaklaşık 10 bin kişi, Andımız'ı okudu. Andımız okunduktan sonra alkışlayanları "Bir dakika, bir dakika" diyerek susturan Tuana, "Benim annem ve babam Andımız'la büyüdü. Ben de Andımız'ı okuyarak büyümek istiyorum. Lütfen kaldırmayın" dedi.
HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
Törende konuşan CHP İl Başkanı Devrim Kök, meydandaki halkı 'Mustafa Kemal'in kadın askerleri, erkek askerleri' diye selamladı. Bugün Türkiye'yi yöneten, 10 yılı aşkın süredir egemen olan siyasi anlayışın temsilcilerinin Cumhuriyet'i pek sevmediğini söyleyen Devrim Kök, şöyle devam etti:
"Onlar pek laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden hoşlanmaz. Onun içindir ki her 29 Ekim'de, ya bir işleri çıkar ya sızlanır ya da yurtdışı görevleri olur. Ama 29 Ekim nasıl kutlanır, bugün Türk halkı meydanlara çıkarak bunu gösteriyor. Bugünkü siyasi irade, 90 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ciddi husumet besliyor, onlara karşı topyekûn bir mücadeleyi bir ideolojik töre olarak kabul ediyor. Ama CHP'liler oldukça asla bunlara fırsat vermeyeceğiz."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, ()