ANNE Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında düzenlenen 'Baba Destek Eğitimi Programı', Konyaaltı'ndaki Z.Marsel- Z.Denizhan Öner İlkokulu'nda rehber öğretmen Uğur Altun tarafından uygulandı.
10 hafta boyunca 6-11 yaş grubu arasındaki öğrencilerin babalarına, 20.00 ile 22.30 saatleri arasında uygulamalı, aktif katılım gerektiren bir eğitim programı verildi.
Rehber öğretmeni Uğur Altun, katılım belgesi töreninde veli ve misafirlere programı ve amaçlarını tanıttı. Altun, babaların da çocukların ruhsal, duygusal gelişimlerinde anneler kadar önemli olduğunu kaydetti. Babaların rol model olmalarının farkındalığı yarattığını belirten Altun, babaların cinsiyet ayrımcılığı ve aile içi şiddet konusunda da bilgilendirildiğini kaydetti.
Okul müdürü Mehmet Balcı ise böylesine bir konuya hizmet vermekten ve ev sahipliği yapmaktan dolayı okul adına mutlu olduğunu ifade etti. Balcı, "Bilinçli bireylerin oluşumunda babanın yeri tartışmasız çok önemlidir. Eğer bir çocuk ailesinde sevgi, mutluluk gördüyse yaşamayı öğrenir. Genelde çocuğun eğitimi anneye bırakılır. Ancak çocuğun sağlıklı bir birey olarak hayatın içinde yer alması için en az anne kadar baba da önemlidir" dedi.
Tören sonunda çocuklarının elinden belgelerini alan babaların, duygulandıkları görüldü. (FOTOĞRAFLI)