HER YERDE PANİK VARDI
Antalya'daki deprem kent merkezinde paniğe neden olurken, halk evlerinden ve işyerlerinden sokaklara fırladı.
Türkiye'nin en dayanıklı binalarından biri olan ve Japonlar tarafından yapılan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de hastalarla refakatçileri de deprem korkuttu. Deprem sırasında hasta refakatçisi olarak dördüncü katta bulunduğunu söyleyen 24 yaşındaki Fatih Özgür, “Yatağımda uzanıyordum. Bir anda televizyon sallanmaya başladı. Düşmek üzereyken televizyonu tuttum. Büyük panik yaşayarak merdivenlerden aşağıya indim" dedi. Özgür, yan odalarda bulunanların dua okumaya başladığını söyledi.
VALİ: MAKAM ODAMDA HİSSETTİM
Antalya Valisi Sabahattin Öztürk de depremi şiddetli hissettiğini söyledi. Vali Öztürk, "Makam odamda çalışıyordum, çok hissettim. İkinci katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir. Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya ikinci derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor" dedi.
Antalya Valiliği'nden saat 18.30'da yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimize ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı, depreme bağlı bir hasar bulunmamaktadır" denildi.
4 ARTÇI ŞOK
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde, 17.21'de Akdeniz Doğu Baseni'nde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı yerde saat 17.31'de 2.7, saat 17.38'de 2.5, saat 17.52'de 2.6 ve saat 17.54'te de 3.0 büyüklüğünde 4 artçı deprem daha olduğu belirtildi.
SERİK'TEKİ DEPREM
25 Aralık günü de saat 20.11'de Serik İlçesi'nde Kuşlar Köyü'nün 1.3 kilometre doğusunda ve yerin 120.4 kilometre derinliğindeki Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bu deprem de can kaybı ve hasara yol açmamıştı. (SU/ESM)