ANTALYA Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarında engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı.
5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun kapsamında 'Kamu binaları, kamuya açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun duruma getirilmesi' ve engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden engelsiz yararlanması amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü çeşitli düzenlemeler yaptı.
Çalışmalar kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 13 binaya engelli tuvaleti, 5 binaya engelli rampası, 2 binaya engelli asansörü, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 34 binaya görme engelliler için Braille Alfabeli engelli kabartma baskılı harita yaptırıldı.
Ayrıca engelli asansörü, engelli rampası ile engelli tuvaleti bulunmayan İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları tespit edilerek, düzenlemelerin yapılması için çalışmalara başlanıldı.
POLİSLER 'İŞARET DİLİ KURSU'NA GİDECEK
Engelliler, yapılan çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Engelli vatandaşları makamında kabul eden Cemil Tonbul,  "Önümüzdeki günlerde 27 personelimize 'İşaret Dili Kursu' açacağız. Bu kursta personelimiz işitme ve konuşma engelliler için eğitim alacak. Daha sonra onları vatandaşlarımızın yoğun olarak işlemlerini gördükleri merkezlere konuşlandıracağız" dedi. Antalya Emniyet Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şube Müdürü Nedim Arkan da, çıkan yasanın Avrupa standartlarına uygun olduğunu belirterek, bu yasanın engellilerin sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini söyledi.
Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehet Karavural ise, Antalya şehrinin yaklaşık yüzde 70'inin engelliler için kullanılmaz olduğunu kaydetti.