ZONGULDAK'ta, 4 ay önce annesi Hatice Kalafat'ın verdiği böbrekle yaşama tutunan 12 yaşındaki Mine Kalafat, Organ Bağışı Haftası nedeniyle açılan stantta görev alarak halkı organ nakline davet etti.
Doğuştan bir böbreği olmayan Mine Kalafat'ın, yüzde 70'i çalışan diğer böbreği de işlevini 3 yıl önce tamamen yitirdi. Uygun böbrek bulunamayan Mine Kalafat'a, annesi 39 yaşındaki Hatice Kalafat böbreğini verdi. Geçen 4 Temmuz'da İstanbul'da özel bir hastanede gerçekleşen ameliyat ile böbrek nakli yapılan küçük kız, yeniden hayata tutundu.
Diyalize girmekten kurtulan, ancak tedavi süreci devam ettiği için henüz okula gidemeyen Mine Kalafat, Zonguldak Diyaliz Organ Nakli Kronik Hastaları Dayanışma Derneği'nin, Organ Bağışı Haftası nedeniyle Şehitler Anıtı önünde açtığı stantta görev aldı. Kendisine böbreğini veren annesiyle gelen ve 'Bir organ bir insan' yazılı tişört ile stantta yer alan küçük kız, görevliler ile birlikte halkı organ bağışına davet etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirmesiyle Mine Kalafat'a 2 yıldır evinde eğitim veren öğretmeni Birsen Demirbağ, "Mine, annesinin bağışıyla hayata tutundu. Kendisi çok iyi ve sağlıklı şu anda. Evde eğitimine devam ediyoruz. Çok başarılı öğreniyor bir çok şeyi. Bugün kendi isteğiyle organ bağışı haftasına katıldı. Çünkü organ bağışının önemini en güzel bize Mine açıklayabilir. Mine nakil sonrası çok mutlu" dedi.