ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen Engelliler Şöleni'nde, doğuştan yürüme engelli 12 yaşındaki Bergüzel Yılmaz, annesi için yazdığı, 'Annem benim' şiirini okuduğu sırada duygulandı. Annesine sarılarak ağlayan Bergüzel Yılmaz’ın şiiri salonda bulunanları da duygulandırdı.
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 14’üncüsü düzenlenen Engelliler Şöleni, Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Şölene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediyesi Başkanvekili Halil Bozkuş ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı. Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri tarafından işaret dili ile okunan İstiklal Marşı’nın ardından başlayan şölen, halk oyunları gösterileriyle devam etti.
ANNESİNE YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDUKTAN SONRA AĞLADI
Ardından 12 yaşındaki yürüme engelli Bergüzel Yılmaz, annesi için yazdığı, 'Annem benim' adlı şiirini okuması için sahneye davet edildi. Bergüzel Yılmaz, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladığını söyleyerek, "Bütün anneler özel, burada ki anneler daha da özel. Bu özel günde bize bu mutluluğu yaşatıp tekerlekli sandalyeleri bize ileten ağabeylerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum." dedi. Bergüzel Yılmaz, şiirini okuduğu sırada duygulandı. Yanına gelen annesi Nevriye Yılmaz’a sarılarak ağlayan Bergüzel Yılmaz, salonda bulunanlara da duygu dolu anlar yaşattı.
Fiziksel Engelliler Derneği Tekstil atölyesinden mezun olan 10 kursiyerin diplomalarının verilmesi ile devam eden şölende ihtiyaç sahibi 50 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, şölenin gelenekselleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞN(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)