- ŞIRNAK’ta görev yaparken memleketi Ordu’ya izne gelen ve görevine dönmek için uçak bileti almaya giderken trafik kazası geçirerek 4 ay önce hastaneye kaldırılan Uzman Onbaşı 25 yaşındaki Gökhan Korkmaz, hala yoğun bakımdan çıkamadı. Annesi 60 yaşındaki Zülal Korkmaz, hastanede gece-gündüz yoğun bakım kapısında nöbet tutarken, "Gökhan'ım yeşil gözünü açtı, yumdu hiç konuşmadı. 'Anne' demesini bekliyorum" diyerek oğlundan gelecek iyi haberi beklediğini söyledi.
Şırnak Uludere Gülyazı Sınır Tabur Komutanlığı’nda görev yapan Uzman Onbaşı Gökhan Korkmaz, tatilini geçirmek için 4 ay önce memleketi Ordu’nun Akkuş İlçesi’ne geldi. 17 günlük tatil bittikten sonra kiraladığı bir otomobille Samsun’a uçak bileti almak için yola çıkan Gökhan Korkmaz, yola dökülen ziftten kayarak kontrolü kaybederek otomobilin takla atması sonucu yaralandı. Ordu Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan Korkmaz, yoğun bakım servisinde solunum cihazıyla yaşam savaşı verirken gözü yaşlı anne Zülal Korkmaz’da 4 aydır yoğun bakım servisi kapısında nöbet tutuyor.
SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI
Uzm. Dr. Doğuş Ünal, Gökhan Korkmaz’ın henüz konuşamadığını söyledi. Uzm. Dr. Ünal, "Yaygın beyin içi kanaması mevcuttu, ameliyata alındı. Hastamız 4 aydır yoğun bakımda. Solunum yetmezliği nedeniyle solunumunu artırmaya, solunum cihazından ayırmaya çalışıyoruz. Genel durumu orta, bilinç yarı açık şekilde. Yavaş yavaş solunum cihazından ayırmak için tedavi düzenlemekteyiz. Hastanın yakınları 4 aydır burada, gerekli desteği onlara sağlıyoruz. Tedavi planımız solunum yetmezliğini biraz daha düzeltmek. Yutma ve konuşma fonksiyonu yok" dedi.
'ANNE' DEMESİNİ BEKLİYOR
Anne Zülal Korkmaz ise bir an önce oğlunun iyileşmesini ve kendisine 'anne' demesini beklediğini söyledi. Gözü yaşlı anne Zülal Korkmaz, "Yavrumun 4 aydır hiç başını bırakmadım. Allah'ımdan ve bütün doktorlardan yardım bekliyorum. Dayanma gücüm yok artık. Hiç konuşmadı, gözünü açtı yumdu. Yeşil gözlüm 'anne' demedi, 'anne' demesini bekliyorum. Komutanları aradılar, sürekli durumunu soruyorlar, onlardan da Allah razı olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Biran önce oğlumun iyileşmesini, sağlığa kavuşmasını istiyorum ve hep dua ediyorum" diye konuştu.
KOMUTANLARI SÜREKLİ ARIYOR
62 yaşındaki baba Mustafa Halil Korkmaz ise eşinin 4 aydır hiç eve gitmediğini ve yoğun bakım kapısından ayrılmadığını belirterek, "Oğlum 2013’te İstanbul’da sınava girdi, uzmanlığı kazandı. Şırnak’a tayini çıktı, 4 ay sonra izne geldi, burada 17 gün izinde kaldı. Uçak bileti almaya giderken kaza yaptı. 4 aydır yoğun bakımda yatıyor. Şırnak’tan komutanları sürekli arıyorlar, Gökhan’ın durumunu soruyorlar. Oğlumuzun iyileşmesi için dua ediyoruz. Bize yardım eden, arayan soran, jandarma teşkilatımıza ve hastanedeki doktorlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.