ÖLÜM SAAT 06.00’DA GELMİŞ
İzmir'in Aliağa İlçesi’nde, anneleri Gülseren Süngü’yü, elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldüren Ş.P: ile kardeşi B.P., yapılan gizlilik kararı verilen duruşmada suçlarını kabul edip cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. İlk ifadeyi sanıklardan abla Ş.P. verdi. Boşanmanın ardından babalarıyla yaşadıklarını ancak onun kendilerine iyi bakmaması üzerine 7 yıl önce kaçarak annelerin yanına yerleştiklerini söyleyen Ş.P., şunları söyledi:
“Annemiz birahanelerde çalışıyordu. Bazen çalıştığı yerden getirdiği erkeklerle birlikte oluyordu. Biz onun çalışmasına karşı çıkmadık ama en azından eve erkek getirmemesini istedik. Ama annem çok sinirli birisiydi. Bize kötü ve sert davranıyordu. Olay gecesi onunla konuştuk, bize eve erkek getirmeyeceği sözünü verdi. Biz de saat 06.00 için saati kurduk. Kontrol için uyandığımızda annem odasında yalnızdı ama uyumuyordu. Bize yine kızdı. Kendisini kontrol ettiğimizi anladı. Bunun üzerine mutfaktan bıçak alıp üzerimize geldi. Bu sırada kız kardeşim, annemin elektroşok cihazını eline alıp ona doğru tuttu ama dokunmadı. Annem daha da sinirlendi. Aramızda boğuşma çıktı. Annemin elinden düşen bıçağı önce kardeşim aldı, sonra da ben aldım. Ona doğru salladım. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Onu öldürme niyetimiz yoktu. Apar topar evden çıktık. Sonra annemin arkadaşını aradık eve bakmasını istedik. Annemin öldüğünü bilmiyorduk. Biz olayın ardından eve gittik ama içeri giremedik. Zaten polisler de ordaydı ve suçumuzu da kabul ettik."
Diğer sanık B.P. ise, ablasının anlattıklarına aynen katıldığını dile getirdi.
Sanık kız kardeşlerin ardından ifade veren Gülseren Süngü'nün babası Kazım Süngü, torunlarından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Erhan Şenol ise, Gülseren Süngü ile 16 aydır birlikte olduklarını ve haftanın beş günü onunda evinde kaldığını söyledi.
ERKEKLER DE OYNADIKLARI GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ
İfadelerin tamamlanmasıyla, avukatların mahkemeye sunduğu deliller incelendi. Görüntülerde, Gülseren Süngü ile sanık kız kardeşlerin el konulan cep telefonlarındaki görüntüler de yine duruşmada izlendi.
Bu görüntülerde, Gülseren Süngü ile eve gelen erkek arkadaşlarıyla oynadıkları, Ş.B. ile B.P.'ye ise, oynamaları için ısrar etmelerinin yer aldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra, duruşmada okunan Adli Tıp Raporu'nda ise Gülseren Süngü'nün vücudunda iki farklı erkeğe ait meni bulunduğu da belirlendi.
KIZ KARDEŞLER ADLİ TIP KURUMUNA SEVKEDİLDİ
Duruşma sonunda mahkeme başkanı Mehmet Özcan, sanı kız kardeşler Ş.P. ile B.P.'nin olay sırasında cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Duruşma da 18 Mart’a ertelendi.
Duruşma sonrasında açıklama yapan kız kardeşlerin avukatı Zülküf Koçoğlu, müvekkillerinin olayı ayrıntılarıyla anlattıklarını, annenin kız kardeşlere yönelik çok katı bir davranışının olduğunu, tanıkların da bu yöndeki iddialarını doğruladığını, olayın da bir anlık sinirle meydana geldiğini dile getirdi.

(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)