Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, () - BURSA’da iki ay önce annelerini telef olan sekiz yavrusu bir vatandaş tarafından götürüldüğü Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bakımları yapılan kirpiler yaşam alanları olan doğaya bırakıldı.
Merkez Nilüfer ilçesi Orhaneli yolu üzerinde sekiz yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan kirpi bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Yoldan geçen bir vatandaş, anneleri ölen yavru kirpileri bir kutuya koyarak Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne götürdü. Veteriner hekimler, tarafından bakımları yapılıp ilk 10 günde biberonla beslenen yavru kirpiler iki aylık bakımlarının ardından 500 ile 1000 grama ulaşınca yaşam alanları olan Atatürk Orman Çiftliği’ne bırakıldılar.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Müdürü Mürsel Büyükçoban, "Annesi trafik kazasında telef olan sekiz kirpi getirildiğinde yavruydular. İki aylık bakım zamanlarında ilk on gün biberonla laktozsuz süt vererek besledik. 18 günlük olunca gün ışığına çıkararak doğaya alışmalarını sağladık. Şu anda yaşam alanları doğayla buluşma zamanı" dedi. Daha sonra veteriner hekimler tarafından küçük yavrular doğaya salındılar.