Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 71 yaşındaki Döndü Doğan, Anneler Günü'nde, 29 yıl önce şehit olan oğlunun mezarını ziyaret etti. Dua ettiği mezar başında gözyaşı döken acılı anne, "Bugün anneler günü, sen gelmedin ama ben geldim" dedi.
İslahiyeli Sıtkı Doğan, 1985 yılında vatani görevini yaptığı İzmir'de yapılan 'Deniz Kurdu 85' tatbikatı sırasında tank çıkarma gemisinin batması sonucu 39 denizci ile birlikte şehit oldu. Naaşı bulunamayan şehit çavuş Sıtkı Doğan için 1994 yılında İslahiye Şehitliği'nde temsili mezar yapıldı. Anneler Günü'nde 6 çocuk annesi Döndü Doğan, şehit oğlunun boş mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. Her fırsatta oğlunun içinde olmamasına rağmen mezarını ziyaret ettiğini ve anneler gününde de hüzünlenerek şehitliğe geldiğini anlatan Döndü Doğan, "Anneler günü olduğu için çocuklarım ve torunlarım telefon ederek beni kutladı. 29 yıl önce şehit olan oğlumun acısı hala taze ve içimde. O gelemediği için bugün gelip ben kendisini ziyaret ettim. Keşke yaşasaydı ve diğer çocuklarım ve torunlarım gibi günümü kutlasaydı" diye gözyaşı döktü.
Öte yandan İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri de şehit annesi Döndü Doğan'ı evinde ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı ve çiçek verdi.

KÇ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)