Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da, babasının otomobiliyle hasarlı kazaya karışan 19 yaşındaki İbrahim Ekiz, sulama göletini atlayarak, intihar etti. Cemile Ekiz, Anneler Günü'nde evladını kaybetmenin acısını yaşarken, haftaya nikah kışmaya hazırlanan Demet Ekiz ise tek kardeşini toprağa verecek olması nedeniyle gözyaşlarına boğuldu.
Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de, klima servisinde teknik personel olarak çalışan İbrahim Ekiz, dün mesai bitiminde akranı olan arkadaşları Mehmet Karaman, Fevzi Aldemir, Habip Otcu'yu da alarak işçi emeklisi babası Mehmet Ekiz'e ait 48 NP 612 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Saat 19.00 sıralarında Yılanlı Mevkii'ne giden 4 arkadaş, kuşbakışı manzara eşliğinde cep telefonundan çaldıkları şarkılar ile eğlendi. Ekiz ve arkadaşları, daha sonra çay içmek için bir kafeye gitmek üzere seyir tepesinden ayrıldı. İlçe merkezine geldikleri sırada otomobili park etmek için manevra yapan Ekiz, başka bir otomobile çarptı. İki sürücü, kendi aralarında tutanak tanzim ettikten sonra olayı tatlıya bağladı. Genç sürücü arkadaşları ile kazanın ardından saat 23.30 sıralarında Menteşe Mahallesi'nin Bayır Mahallesi'ndeki sulama göletine gitti. Burada, "Sigara içmeye gidiyorum" diyerek arkadaşlarının yanından ayrılan Ekiz, koşar adımlarla kendini 10 metre derinlikteki gölete attı. Olayı gören 2 kişi, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) botla gölette arama yaptı. Havanın aydınlanması ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Kurtarma Grup Amirliği dalgıçları, gölete dalış gerçekleştirdi. Dalgıçların yaptığı arama sonucu, Ekiz'in cesedine ulaşıldı. İyi derece yüzme bilmediği belirtilen Ekiz'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Olay anında Ekiz'in yanında bulunan 3 arkadaşının jandarmaya verdikleri ifadede, "Kaza yapınca, otomobilde küçük çapta hasar meydarna gelmişti. Bu nedenle, 'Babam beni döver, keşke otomobilimize bir şey olmasaydı' diyerek, ağladı. Daha sonra sigara içeceğini söyleyip, bizden uzaklaştığı sırada gölete atladı. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorduk. Üzgünüz" dedikleri belirtildi.
Ekiz'in sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, "Sen yokken denedim kaç kere ölünmüyor mutsuzluktan" yazması dikkati çekti. Jandarma, Ekiz'in intiharı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Acı haberi alarak olay yerine gelen Cemile Ekiz'in, "Yavrum, Anneler Günü hediyen bu mu olacaktı? Ciğerimi yaktın. Ablan Demet'in haftaya düğünü olacaktı. Hep birlikte oynayacaktık. Bu acıya nasıl dayanacağım. Allah, bizlere sabır versin. Baban sana hiç laf bile söylemezdi. Bizim evimizin ikinci reisiydin" diye feryat etmesi yürekli sızlattı. Ekiz'in, ablası Demet Ekiz'in ise 18 Mayıs'ta dünya evine girmeye hazırlandığı belirtildi.

CA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)