Mehmet AKTARAN / İSTANBUL, () MERTER'de tekstil işiyle uğraşan 41 yaşındaki Nadir Sayan, meme kanseri teşhisi konan 38 yaşındaki eşi Şükran Sayan'a büyük sürpriz yaptı. Sayan, 3 oğlunun annesi 20 yıllık eşine önce istediği gelinliği aldı. Ardından, Çamlıca'da lüks bir restoranda solistli, yemekli bütün yakınlarının davet edildiği geniş katılımlı rüya gibi bir düğün yaptı.

"BANA GÜÇ VERMEK İÇİN BÖYLE BİR ŞEY DÜZENLENDİ"
Düğünün anneler gününe denk gelmesinin kendisini ayrı mutlu ettiğini anlatan gelin Şükran Sayan, şunları söyledi:

 “20 yıl önce ilk evlendiğimizde istediğim gelinliği giyememiştim. Benim içimde bir uhde kalmıştı. Eşim de bir gün gelinlik giydireceğini söylüyordu. 20. yılımızı tamamladık. Aynı zamanda geçirmiş olduğum bir rahatsızlık vardı. Meme kanseriyim. Eşim beni motive etmek için, bana güç vermek için böyle bir şey düzenlendi. Güzel şeyler yaşatmak istedi. Hastalıkla değil de bu tür şeylerle meşgul olmamı istedi. Hastalığımı unutturmak istedi. Beni çok mutlu etti. Ona sonsuz teşekkür ediyorum. O benim gücüm. O benim her şeyim. Aynı zamanda onun doğum günü. Nikah kıyılırken hani denir ya, 'Hastalıkta, sağlıkta' diye, biz eşimle aynı şekilde her zaman birbirimizin yanında olduk. Hoşgörülü olmak lazım. Her şeye çıkış yapmamak lazım. Biri konuşurken, diğerinin susması lazım. Böyle olunca diğer taraf hatasını anlıyor. Özür dileyebiliyor. Her şey yoluna girebiliyor. Bugün aynı zamanda eşimin doğum günü, anneler günü de doğum günü de aynı zamana denk geldi, tevafuk oldu. Yakınlarımız da bizi yalnız bırakmadı. Onalar, hastalığımda da beni yalnız bırakmadılar."

Nadir Sayan ise “Eşimle birlikte 20. yılı kutluyoruz. Bunu yapmak için herhangi bir yerden fikir almadım. Önce sadece konuşmalar arasında geçti. Daha sonra arkadaşlarımızın da katılımıyla böyle bir organizasyon gerçekleşmiş oldu. Bu da düğüne dönüştü. Biz de bundan çok memnunuz. Benim gençlere tavsiyem. Hayatlarında hiçbir zaman yalan olmasın. Hep doğruyu söylerlerse her zaman mutlu olurlar. Sadakat her şey için çok önemli" diye konuştu.

  Çiftin 18 yaşındaki Ömer, 16 yaşındaki Furkan ve 8 yaşındaki Hamza adlı 3 oğlu da, olanlardan mutlu olduklarını dile getirdiler.

MA (MK) (FOTOĞRAF)