BALIKESİR Valisi Ahmet Turhan, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ve Balıkesir'in İvrindi ilçesinin mahalleye dönüştürülen Çiçekli köyünde toprağa verilen işçi Muharrem Çiçek'in annesi Naime Çiçek'in, "Benim oğlum değil" iddiasının inceleneceğini açıkladı.
Çiçekli'deki cenaze törenine de katılan Vali Turhan, "Şehit cenazelerimizin büyük bölümü yüzden teşhisle yapıldı. Tanınmayacak hale gelen cesetlerden parmak izi ve DNA örnekleri alındı. Muharrem Çiçek'in de DNA örneği ya da parmak izi alındıktan sonra ailesine teslim edildiğini düşünüyorum. Ancak ailesinin böyle bir iddiası varsa onu da değerlendiririz. Acılı ailelere her türlü anlayışı ve hoşgörüyü göstermek durumundayız. Bu cenaze ile ilgili olarak da kimlerden DNA örneği ya da parmak izi alınmışsa ona bakıp, teyit ettiririz" dedi.
Bu arada "bu benim oğlum değil" diyen Naime Çiçek'in oğlunun cenazesine bakmadan bu iddiada bulunduğu öne sürüldü. Anne Çiçek, dün cenazenin toprağa verilmesininin ardından yaptığı açıklamada, ortamın adabını bozmamak için sustuğunu belirtip, "Oğlumun cenazesini ne ben ne de eşim teşhis etti. Köylüler, morgda cenazeyi teşhis edip getirdiler. Anlattıklarına göre gögüs ve sırtında kıllar varmış. Benim oğlumun vücudunda hiç kıl yoktu. Defnedilen cenazenin oğluma ait olmadığını düşünüyorum. Savcılığa başvurup, hatanın düzeltilmesini isteyeceğiz" demişti. Anne Çiçek, oğlunun asker gittiğinde kendilerine yük olmamak için 7 aydır Soma'daki facianın yaşandığı madende çalıştığını da anlatmıştı.

CY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)