ANKARA'da Gölbaşı İlçesi Koruma, Gelşitirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) tarafından organize edilen Mogan Şiir Akşamları Sevgi Gecesi büyük ilgi gördü. Akalın Tesisleri'nde gerçekleşen geceye Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Mustafa Bumin ve eşi, Merkez Valisi Gökhan Sözer, İçişleri Bakanlığı eski Müşteşarı emekli Vali Galip Demirel, Kaymakam Şevket Cinbir ve eşi, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları, STK temsilcileri, bürokratlar, birim müdürleri ve sanatseverler izledi.
Sunumunu Ressam- Şair M. Halis Bozkurt'un yaptığı, Grup İzler eşliğindeki müzik dinletisi ilgiyle izlendi. GÖLDER Başkanı İsa Ömercan yaptığı konuşmada amaçlarının, Gölbaşı'nın her alanda tanıtımını sağlamak, burada yaşayan insanları kaynaştırmak ve sanata ilgiyi artırmak olduğunu söyledi. Ömercan, "Yaşadığımız çevreye kayıtsız kalamayız. İlçemizin birçok değeri var. Mogan ve Eymir Gölleri, Tulumtaş Mağarası, Sevgi Çiçeği, Gerder Vadisi gibi doğal oluşumlarımız var. Gölbaşı, günü kurtararak yönetilebilecek bir kent değildir. Geleceğin planlanması gereken bir kenttir. Biz umutluyuz" dedi. Ömercan, Mogan Şiir Akşamları'nı Gölbaşı'nın bir markası haline getirip, ulusal düzeyde yapma arzusunda olduklarını belirtti.
Gecede Ressam Yaşar Çallı'nın yaptığı 'Sevgi Çiçekleri' arasındaki Atatürk posteri, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na, M. Halis Bozkurt'un Sevgi Çiçeği tablosu da Kaymakam Şevket Cinbir'e hediye edildi. Gecede İçişleri Bakanlığı Eski Müşteşarı Emekli Vali Galip Demirel okuduğu şiirle büyük alkış aldı.