FOÇA'DAKİ KAZAYLA İLGİLİ ARANIYORDU
Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen Mahallesi'nde, polisle girdiği çatışmada yaralı yakalanıp, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Bülent Aramaz'ın, İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen haziran ayında meydana gelen, iki kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı kazayla ilgili aranıyordu. Kaza yerinden bir kaleşnikof otomatik tüfeği alıp kaçtığı belirtilen Bülent Aramaz'ı yakalamak için Foça ve Ailağa ilçesindeki üç ayrı adrese baskın yapan jandarma iki tabanca ele geçirmiş, ancak kendisini yakalayamamıştı.
İzmir'in Foça İlçesi Bağarası Mahallesi, Foça Buz Fabrikası yakınlarında geçen 10 Haziran'da sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada, iddiaya göre hız nedeniyle kontrolden çıkan 06 FFF 36 plakalı BMW marka otomobil, savrulup, yol kenarındaki gazinonun önünde park halindeki başka bir otomobile çarparak takla attı. Hurda yığınına dönen otomobilde üzerinden A.A. (24) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan sürücü ile yanında oturan ve kimliği belirsiz kişi hayatını kaybetti, aynı otomobildeki İsmail Altıntaş ise ağır yaralandı. Otomobilde ve 3 kişinin üzerinde, 3 tabanca, bu silahlara ait mermiler ile kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 kaleşnikof mermisinin yanı sıra bir de çelik yelek bulundu.
Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin 23 yaşındaki Mahmut Kaya, yanında oturan kişinin de 37 yaşındaki Yılmaz İpek olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten savcı, Kaya ile İpek'in yakınlarından DNA örneği alınarak kimlik tespiti yapılmasını istedi. Bunun üzerine ölen iki kişinin yakınlarından kan örneği alındı. Sonuçların kesinlik kazanması üzerine 23 Haziran'da Kaya ile İpek'in cenazeleri ailelerine teslim edildi. Ölenlerden Yılmaz İpek Ankara'da, Mahmut Kaya ise Erzurum'da toprağa verildi.
BÜLENT ARAMAZ İÇİN ÇALIŞTIKLARI ÖĞRENİLMİŞTİ
Ölen 2 kişinin, Ankara'da pek çok suça karıştığı öne sürülen Bülent Aramaz için çalıştıkları, kazadan iki gün önce İzmir'e geldikleri belirlendi. Ölen 2 kişinin Foça'ya da kaza günü bir işletme sahibiyle görüşmeye geldikleri öne sürüldü.
KAZA YERİNDEKİ İKİNCİ ARAÇ
İki kişinin öldüğü kazayla ilgili ikinci bir araç bulunduğu yolundaki bilgiler üzerine soruşturma derinleştirildi. Audi marka olduğu ve önden gittiği belirtilen bu araçtaki kişinin, kazanın ardından geri dönüp, paramparça olan cipteki kaleşnikof otomatik tüfeği aldığı ve olay yerinden ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. Bu araçtaki kişinin Bülent Aramaz olduğu bilgisini edinen jandarma, o dönemde Foça ve Aliağa'daki üç ayrı adrese baskın düzenledi. Baskınlarda ve yapılan aramalarda 2 tabanca ele geçirdi. Ancak Bülent Aramaz, baskın yapılan adreslerde bulunamadı. 

FOTOĞRAFLI