Tahsin GÜNER-ANKARA,() - GEZİ Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kalan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kızılay Güvenpark'ta toplanan çeşitli gruplar anma düzenledi. 

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kalan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan için çeşitli gruplar Kızılay Güvenpark'ta biraraya geldi. Halkevleri üyesi bir grup çocuklarla Güvenpark'a geldi. Çocuklarla parka gelen grup üyeleri, çocuklarla oyunlar oynadı. Berkin Elvan eylemleri için Güvenpark'ta toplanan gruplara müdahale edilmesini de eleştiren grup üyeleri parkların çocuklar ve vatandaşların olduğunu söylediler. Eylem, yapılan ilüzyon gösterisi ile sona erdi. 

TARAFTARLAR GÜVENPARK'TA

Kızılay Güvenpark'a gelen bazı taraftar grupları ise Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Galatasaray taraftarlarından oluşan grup sloganlar atarak alandan ayrıldı.

Ankara Dayanışması ve KESK üyeleri de Berkin Elvan'ın ölümünü ve polis müdahalelerini protesto etti. Gruplar yaptıkları açıklamaların ardından olaysız dağıldılar.

() (FOTOĞAFLI)