Dün akşam saatlerinde Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler bıçakla yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Yaralılardan Emirhan Yalçın, sağlık ekiplerince ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Emirhan Yalçın'ın durumunun ağır olduğu, Güler'in ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırgan yakalandı

Polis ekipleri, mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken, yabancı uyruklu şüpheli Y.A. kısa sürede yakalandı.

Bu arada olayı protesto eden mahalleli, bölgeye gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla ve emniyet yetkilileri ile görüştükten sonra dağıldı.

Mahalleli sokağa döküldü

Yaşanan olayın ardından mahalle sakinleri, olayın yaşandığı parkta toplanarak tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişi, yabancılara ait iş yerleri ve araçlarına zarar verdi. Polis ekipleri, olayları güçlükle yatıştırdı. Ardından olay yerine gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla mahalle sakinleriyle görüşerek, evlerine dönmeleri konusunda ikna etti. Olay hakkında soruşturma sürüyor.

Valilik: Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Yaralıların tedavisine hastanede devam edildiği bildirilen Ankara Valiliği açıklamasında, "2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Söz konusu üzücü olayla ilgili tahkikat tüm yönleriyle devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ümit Özdağ ziyaret etti

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ziyaret ettiğini duyurdu:

Ali Yasin Ülger ve ailesini hastahanede ziyaret ettik. Devlet malına zarar verip küfreden iki Suriyeli genci, "aileler var, yüksek sesle küfretmeyin" diye uyarınca, 2003 doğumlu saldırgan, "siz ölmek mi istiyorsunuz?" diyerek önce Emirhan'ı sonra Yasin'i bıçaklamış.