CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Bala İlçesi'nde deprem konutları kesin borçlandırma işlemlerinde ödemelerin 1 yıl sonra başlamasına ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Gök, Ankara ili Bala İlçesi'nde 2007 yılı Aralık ayı sonunda meydana gelen depremde evleri ağır hasar görenlerden hak sahibi olarak kabul edilenlere TOKİ tarafından yaptırılan konutların büyük bölümünün bitirilerek kendilerine teslim edildiğine dair yazının Ankara Valiliği'nin Bala Kaymakamlığına gönderildiğini hatırlattı. Ankara Valiliği, yazısında, Bala'ya bağlı belde, mahalle ve köylerde yapımı tamamlanan konutların kesin borçlandırma işlemleri için hak sahiplerine ait isim listesinin Ziraat Bankası Bala şubesine gönderildiğini belirterek hak sahiplerinin bilgilendirilmelerini istediğine dikkat çekti. CHP'li Levent Gök, şöyle devam etti:
"Anılan Bala depreminde ağır hasar gören ve yerine TOKİ rafından konut yapılması gereken kaç konut tespit edilmiştir? Bu tespite göre hak sahibi ve konut sayısını ve kesin maliyetini belirten bir listeyi konut büyüklüğünü ve hissedar durumunu belirterek açıklar mısınız? Maliyetler hangi yıl birim fiyatlarına göre hesaplanmıştır? Hak sahibi oldukları ve gerekli işlemleri tamamladıkları halde konutları yapılmayan depremzede var mıdır? Varsa sayısı kaçtır, yapılmayış gerekçesi nedir? Ağır hasarlı konutlarda halen oturulmakta mıdır? Oturuluyorsa bir yıkılma halinde can ve mal kaybından kim sorumlu tutulacaktır? TOKİ, Bala/Kesikköprü konutlarını niçin yapmamıştır? Kesikköprü deprem konutları için arsa tahsisi ne zaman yapılacaktır? Kesikköprü'deki depremzedelerin mağduriyetini nasıl gidereceksiniz? Köy ya da mahallede ilgililerin doğrudan kendilerine yazılı tebligat yapılması en garantili bir yol iken, böylesi ciddi içerikli bilgilendirmelerin garantili olmayan ilanen duyuru biçiminde yapılması yönteminden vaz geçilmesi için ilgililere bir talimat verecek misiniz? Konutları bitirilerek kesin teslimatları yapılanların, kesin borçlandırma işlemleri tamamlandıktan bir yıl sonra ödemelerin başlatılması konusundaki taleplerini dikkate alarak ödemelere bir yıl sonra başlanması için bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?" 

(HT/İD)