TÜRKİYE'nin en geniş katılımlı Ankara Arena'da düzenlendi. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Altın Şah Satranç Turnuvası'na 2 bin 249 öğrenci katıldı.
Ankara Arena'da düzenlenen turnuvaya, aralarında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcularının da yer aldığı ülke genelinden 53 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden toplam 2 bin 249 öğrenci katıldığı belirtildi. Turnuvanın ana sponsoru Makro Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songür yaptığı konuşmada, "Hayat Eğitim Kurumları, kuruluşundan bu yana bir zihin sporu olarak santranç kolunu, diğer spor dallarından farklı bir anlam ve önem yüklemek suretiyle 12 yıldır çok özel bir yere oturttu" dedi.
Hayat Koleji Kurucu Temsilcisi Hidayet Doğan ise turnuva hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye genelinden 53 il ve KKTC'den olmak üzere 2 bin 249 sporcunun 6-14 yaşlar arası kıyasıya yarıştıkları bir karnaval, bir şenlik ortamında geçen çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildi. 12'ncisini gerçekleştirdiğimiz ve 2003 yılında 180 sporcu ile başlattığımız çalışma, bugün Ankara'nın, hatta Türkiye'nin en büyük salonu Arena'ya sığmaz oldu. Çocuklarımız, turlar boyunca mücadele edip, sabırlarını ortaya koyup, kategorilerinde ödülerini alacaklar. Buradaki amaç, çocuklarımızın sabrını, yardımlaşmalarını, centilmenliklerini özellikle matematiksel, mantıksal, muhakemesel anlamda düşündüklerini ortaya koyabilmek anlamında bir fırsattır. Bu fırsatı çocuklarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Satrançın ilköğretim öğrencileri arasında amatör anlamda yaygınlaşması amacıyla düzenlenen Altın Şah Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporculara madalyaların yanı sıra yarım ve çeyrek altın, tablet bilgisayar, müzikçalar, bisiklet ve scooter gibi hediyeler verildi.

HÖ(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)