KAYSERİ, () - KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, tebliğ yayınlayarak, anız  yangınına neden olanlara dekar başı 35.16 lira idari para cezası uygulanacağını söyledi.
Vali Düzgün, il sınırları içerisinde hasat sezonunda anız yangınlarının önlenmesinde uygulanacak esaslar ve yapılacak işlemlerle ilgili tebliğ hazırlandığını belirtti. Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısı ile ekolojik çevrenin anız yangınlarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Vali Düzgün  şu bilgileri verdi:
“Konu ile ilgili olarak 16 ilçe Kaymakamlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlıklarımız ile diğer ilgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Konunun hassasiyeti nedeniyle gezici denetim ekiplerimiz de faaliyetlerini aralıksız sürdüreceklerdir. Çevre Kanunu’nun ilgili maddesine göre anız yakanlara her dekar için 35.16 TL idari para cezası uygulanacaktır. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 katına kadar artırılabilecektir. Ayrıca, kontrollü de olsa hiçbir şekilde anız yakılmasına izin verilmeyecek. Muhtarlarımız ve çiftçilerimiz hakkında yasaklama kararına uymamaları durumunda işlem yapılacaktır."

FOTOĞRAFLI