İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da İlyasköy Anaokulu ile Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Annem Babam Kan Veriyor' etkinliğinde öğrenci velileri kan bağışı yaptı
Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki İlyasköy Anaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin velileri, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen 'Annem Babam Kan Veriyor' adlı proje kapsamında kan bağışında bulundu. 80 velinin kan bağışında bulunmak için müracaat ettiği etkinlikte öğrenciler de ellerindeki dövizlerle projeye destek verdi. Kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu söyleyen İlyasköy Anaokulu Müdürü İlknur Günay, "Bu bilinci çocuklarımıza erken yaşta kazandırmak istedik" dedi.
Bu tarz sosyal projelerle İlyasköy Mahallesi'nde gönüllü kan bağışı sayısını arttırmak düşüncesinde olduklarını vurgulayan Müdür İlknur Günay, "Türk Kızılayı hakkında veli ve öğrencilerimizi bilgilendirmeyi, okul öncesi öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmayı ve toplumdaki sosyal duyarlılığı arttırmayı amaçlıyoruz. Böylesine önemli ve anlamlı bir projede bizimle birlikte olan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İA(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)