Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'da kurulu Anadolu Kadınları Platformu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) telgraf çekerek, Emine Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini istedi.
Antalya'daki Güllük Postanesi önünde basın açıklaması yapan Anadolu Kadınları Platformu üyeleri, başta CHP ve MHP milletvekilleri olmak üzere meclisteki tüm milletvekillerine telgraf gönderdi. Platform üyesi kadınlar, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini istedi.
'ADAYIMIZ EMİNE ÜLKER TARHAN'
Kadınlar adına platform sözcüsü Ayşe Sevil Kuru, 'Anadoludan Telgraf' adıyla 'yetki verdiğimiz sayın vekillerimiz' diye başlayan telgrafı okudu. Kuru, "Tam bağımsız Cumhuriyet, laik demokratik hukuk devleti, Atatürk ilkelerine bağlı, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' değerini taşıyan dünya devletleri ailesi içinde Türk ulusunu temsil etmesinden gurur duyacağımız cumhurbaşkanı adayını, bir araya gelerek yeterli sayısı oluşturup halkın adayını ilan etmenizi, verdiğimiz yetki doğrultusunda 'şerefim ve namusum üzerine' diyerek ulusal değerlerimize bağlı kaldığınızı bildiren yemininize sadık kalacağınıza inanıyoruz. Adayımız halkın vekili Emine Ülker Tarhan'dır. Çekilen telgrafın cevabını bekliyoruz. Oylarımızın takipçiyiz" dedi.
MİLLİ MÜCADELE YILLARI UNUTULMAMALI
Telgrafa bazı sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin de imza attığını aktaran Ayşe Sevil Kuru, yanında getirdiği ve Kurtuluş Savaşı döneminden kaldığını söylediği bir battaniyeyi gösterdi. O dönemde yaşayan ninesinin bu battaniyeyi mermilerin üzerine korumak için serdiğini ve bu yüzden bir çocuğunu kaybettiğini vurgulayan Ayşe Sevil Kuru, cumhurbaşkanı adayı belirlenirken Kurtuluş Savaşı döneminin unutulmaması gerektiğine işaret etti.

FOTOĞRAFLI