Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - YEREL seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla Antalya'da kurulan Anadolu Kadınları Platformu, seçimlerin iptali ve yenilenmesi için 3 bin imzalı dilekçeyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.
Birkaç gün önce seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebiyle topladıkları 1000 imzayı Antalya İl Seçim Kurulu'na veren Anadolu Kadınları Platformu, buradan bekledikleri yanıtı alamayınca bu kez YSK'ya başvurma yolunu tercih etti. Toplanan 3 bin imzalı dilekçe, platform üyeleri tarafından YSK'ya gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu'na verildi.
GEREKİRSE AİHM'E KADAR GİDECEĞİZ
Öncesinde Antalya Adliyesi önünde platform üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Platform sözcüsü Ayşe Sevil Kuru, seçimde oylarının tecavüze uğradığını, kaybedildiğini ve nerede olduğunu bilmediklerini belirerek, “Bunun belirlenmesi için ilçe ve il seçim kurullarına dilekçelerimizi verdik. Fakat bize bunların incelenmeyeceğine dair geri dönüş yapıldı. Binlerce imza topluyoruz ve bu dilekçeleri toplayarak YSK'ya veriyoruz. Eğer YSK'dan da oylarımızın akıbetini öğrenemezsek Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Oradan da bize geri dönüş yapılmazsa o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceğiz. Bütün Anadolu kadınları bunda kararlı" dedi.
3 BİN DİLEKÇE YSK'YA GÖNDERİLECEK
Antalya'da başlattıkları hareketi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini ve şu ana kadar önemli oranda destek gördüklerini söyleyen Ayşe Sevil Kuru, şöyle dedi:
“Çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyduğumuz için bu hareketi başlattık. Dürüst, doğru, sağlıklı, Türkiye Cumhuriyeti devletini ışığa, aydınlığa çıkaran bir seçim sonucu bekliyoruz. Eğer yoksa böyle bir sonuç, seçimin yenilenmesini istiyoruz. Çünkü YSK kendi kararında, 'Eğer seçimlerde şaibe unsuru ve hile unsuru belirlenmişse o zaman bu yenilenir' diyor."
KIRMIZI KURDELE TAKTILAR
Başlattıkları hareketi temsilen yakalarına kırmızı kurdele taktıklarını da aktaran Kuru, adaletli bir sonuca ulaşıncaya kadar kurdeleleri çıkarmayacaklarını ve tüm Anadolu kadınlarını da bu sese kulak vermeye çağırdıklarını kaydetti.

ÖÖ(HA/AK) (FOTOĞRAFLI)