MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde yarımadanın su ihtiyacını karşılamak amacıyla 2 yıl önce faaliyete geçen 'Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nin ana su hattı borusu patladı. Patlama nedeniyle Bodrum- Milas Karayolu suyla birlikte dağdan gelen taş, toprak yığınlarıyla doldu. Trafiğe kapatılan yolun açılması için ekipler çalışma başlatılırken, ilçeye 3 gün boyunca su verilemeyecek.
Bodrum’a bağlı Güvercinlik Köyü’nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2 yıl önce, 100 milyon lira harcanarak hayata geçirilen 'Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nin yarımadadaki beldelere giden ana su hattında Güvercinlik Köyü yakınlarında bugün sabah saat 09.00 sıralarında patlama meydana geldi. Şebekedeki patlamayla dağdan suyla birlikte gelen çamur, taş, toprak yığınları Bodrum- Milas karayolunu kapattı. Yolun yaklaşık 500 metrelik bölümü çamurla kaplandı, trafiğe kapatıldı. Bölünmüş yolda trafik, Milas-Bodrum istikametinden gidiş geliş olarak verildi. Bazı kesimlerde denize ulaşın çamurlu su kirliliğe neden oldu.
Polis ve jandarma trafik ekipleri trafik açısından gerekli önlemleri aldı. İş makinesi bölgeye sevk edilerek, yolda biriken taş ve toprak ve çamur yığının temizlenmesi için çalışmalar başlatıldı. İtfaiye ekipleri de yolun yıkanması için bölgede hazır bekletildi. Patlayan borunun tamir edilmesi için gerekli malzemeler getirildi.
BODRUM 3 GÜN SUSUZ
Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Müdürü Hakkı Can Güner, arıza nedeniyle 3 gün Bodrum Yarımadası’na su verileyeceğini belirterek, "Döşenen cam ve elyaf özellikli borunun kaya tabakasına gelen bölümünde hasar oluşunca basıncın da etkisiyle patlama meydana geldi. Borunun patlayan bölümü değiştirilerek, çevresi beton ile kaplanacak. Bodrum’a giden hatta tamir için su tamamen kesildi. Akşam saatlerinde çalışma tamamlanarak, 1.5 gün sonunda su verilmeye başlanır. Ancak boruların hassas olması nedeniyle su yavaş verilecektir. Beldelere ulaşan suyun depoları doldurması da zaman alacağından Bodrum’da 3 gün su kesintisi yaşanacak" dedi.
'İLK PATLAMA DEĞİL'
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2 yıl önce tamamlanarak, "Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi’nin yarımadadaki beldelere giden ana su hattında Güvercinlik Köyü’nden geçen ana su hattı borusunda da 19 Ekim 2012 tarihinde de patlama meydana gelmişti. Su borusunun patlamasıyla dağdan gelen çamurlu sular, karayolunun alt tarafında bulunan yaklaşık 10 evi basmıştı. Sürüklenen taş parçaları ile de 3 otomobil zarar görmüştü. Yıl içinde de Bodrum, Bitez ve Gümüşlük’te sık sık su hattında patlamalar meydana gelerek, yolda maddi zarar oluşturmuştu.
Bodrum Su Kanalizyon İdaresi’nden (BOSKİ) yapılan açıklamada, "İlçemizin su ihtiyacının belirli miktarını karşılamakta olan Belediyeler Birliği’ne ait ana isale hattında meydana gelen ani arıza sebebiyle ilçemize kısıtlı su verilebilecektir" denildi.