Murat ARISOY/ AFYONKARAHİSAR, () - DİNAR'da geçirdiği trafik kazasının ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ABD vatandaşı Emily Chien, taburcu olurken hastane personeline duygusal bir mektupla teşekkür etti.
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 10 Mart'ta geçirdiği trafik kazasında yaralanan 28 yaşındaki Emily Chien, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Balerin olan ve bacağında kırık tespit edilen Chien, 4 gün boyunca hastanede gözlem altında kaldı. 14 Mart Tıp Bayramı'nda taburcu olan Chien, duygusal bir teşekkür mektubu bıraktı. Hastane çalışanları tarafından Türkçeye çevrilen mektubunda Chien, şunları dile getirdi:
"Yabancılar olarak, Türk hastaneleri ile karşılaştırabileceğimiz herhangi bir deneyimimiz olmadı, fakat eğer her hastane Afyon'daki standartlarla aynı ise hastanenizi arkadaşlarım ve aileme önermekten çekinmem."
HASTA DEĞİL MİSAFİR GİBİ
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ve ekibine de teşekkür eden Chien'in mektubunda, "Otobüs kazasından sonra sağlığım için korktum. Hastaneniz ve çalışanları beni rahat ettirmek için üstün bir çaba gösterdi. Genel Sekreterim, misafirperverliğiniz ve nezaketiniz için müteşekkiriz. Sürekli beni ziyaret ettiğiniz ve iyi olduğumdan emin olana kadar kontrol ettiğiniz için teşekkür ederim. Hastaneniz ve çalışanlarınız herhangi bir hastanın ya da misafirinizin isteyebileceği en iyi insanlar. Benimle ilgilenen herkese teşekkür etmekle devam etmek istiyorum. Esra'ya; üşüdüğümü söylediğimde ameliyathanedeyken elimi tuttuğunu asla unutmayacağım" ifadelerini kullandı.
GOOGLE TRANSLATE İLE İLETİŞİM
Mektupta hastane çalışanlarının kendisine 'teşekkür ederim' denilmesini öğrettiğini, herkesin İngilizce iletişim kurabilmek için gayret gösterdiğini anlatan Chien, "Herkesin İngilizce öğrenmeye çalışması ve yatışımın son günlerine doğru cep telefonlarında 'Google Translate'in olması çok güzeldi. Düzenli olarak beni kontrol ettiğiniz için teşekkür ederim. Bize çay ve kahve getiren, röntgene gidişlerimizde yardımcı olan ve tomografi, röntgen sonuçlarını CD'ye nasıl yazdırılabileceğini halleden Davut'a teşekkür ederiz. Yemek ve temizlik personellerine, her gün durduğunuz ve bizlere yemek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Ve tabii ki Doktor Mehmet Bey'e, ayağımı yeniden eski haline getirmeye çalıştığı için teşekkür ederim" dedi.
AVUKATIMIZ, AİLEMİZ, ARKADAŞIMIZ
Chien, iyileştikten sonra yeniden Afyonkarahisar'a geleceğini ve hastaneyi ziyaret edeceğini belirttiği mektubunda şu satırlara yer verdi:
"Sabah ziyaretlerinizi dört gözle bekledim. Her sabah sizleri gururlandırabilmek için sağlığımı geliştirecek yeni amaçlar edindim. Siz avukatımız, arkadaşımız ve ailemiz oldunuz ve bizimle güzel ilgilendiniz. Sizlere yeterince teşekkür edemiyoruz. Bir teşekkür de bize karşı gösterdiğiniz sabır ile bilgileri ve çevirileri iletmedeki yardımlarınız için."

MA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)