İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyelerinden 52 yaşındaki Prof. Dr. Turgut Öztürk, ameliyat sonrasında geçirdiği enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Prof.Dr. Öztürk için OMÜ Ziraat Fakültesi önünde düzenlenen törende eşi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu.
Samsun OMÜ Ziraat Fakültesi profesörlerinden Turgut Öztürk, 52 yaşında hayatını kaybetti. Özel bir hastanede safra kesesi ameliyatı olan ve taburcu edildikten 2 gün sonra ise enfeksiyon kapan Prof.Dr. Öztürk, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. Ancak,  burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Turgut Öztürk için Ziraat Fakültesi önünde tören düzenlendi. Törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, dekanlar, öğretim üyeleri, eşi Aşkın Öztürk, kızları Begüm, Burçak ve yakınları ile öğrencileri katıldı. Cenazenin alana getirilmesinin ardından gözyaşlarını tutamayan eşi Aşkın Öztürk ve kızlarını yakınları teselli edildi.
Törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Türkiye’nin önemli bir değeri kaybettiğini söyleyerek ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra ise okunan dua ve alınan helalliğin ardından Prof. Dr. Turgut Öztürk’ün cenazesi Kılıçdede Mahallesi’nde bulunan evine götürüldü.
Burada helallik alındıktan sonra Öztürk’ün cenazesi Kılıçdede Camii’nde öğlen namazında kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’ndan toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI