GİRESUN Sağlık Müdürlüğü'nce ambulans sürücüleri için düzenlenen 'Ambulans İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi' uygulaması liman sahasında yapıldı. Kaygan zeminde sürücülerin çoğu başarılı oldu, bazı sürücüler ise yoldan çıkarak dubaları devirdi.
Liman sahasında gerçekleştirilen eğitime Giresun ve Trabzon'dan katılan 3'ü kadın 24 ambulans sürücüsüne önce neler yapacakları anlatıldı. İtfaiye ekipleri de, naylon brandanın üzerine gres yağı ve sabun karışımını sürerek kaygan zemin oluşturdu. Hazırlanan parkuru sürücülerin çoğu başarıyla tamamladı ancak zaman zaman dubaları devirerek yoldan çıkanlar da oldu. Kadın sürücülerin heyecanlı olduğu gözlendi.
Parkurda ambulansla tur atan ve eğitim çalışmalarını değerlendiren İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, “Ekipler her türlü hava koşullarında görev yapıyor. Karda, yağmurda ve kaygan zeminde aksatmadan hizmet veriyor. Ama bazen yol veya şoför hatasından ufak kazalar meydana geliyor. Bunu en aza indirgemek için çalışmalar yapıyoruz, ileri sürüş eğitimi veriyoruz. Kaygan zeminde araç kullanmaya ve kontrol sağlamaya, bu hissi yaşamaya çalışıyorlar. Gerçek kaygan zeminde araç nasıl kullanılır, bunu öğretiyoruz” dedi.