BARTIN'da, ambulansın devrilmesi sonucu yaşamını kaybeden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) 22 yaşındaki Hacer Şancı'nin ismi görev yaptığı sağlık istasyonuna verildi.
11 Mayıs tarihinde meydana gelen kazada, Bartın'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın konvoyunda bulunan 112 Acil Servis ambulansının devrilmesi sonucu Hacer Şancı yaşamını kaybetti. Hacer Şancı'nın ismi 2 yıl görev yaptığı Abdipaşa Beldesi'nde bulunan sağlık istasyonuna verildi. Bugün düzenlenen törene, Bartın Valisi Ali Çınar, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hacer Şancı'nın annesi İkbal Şancı ve babası Ali Şancı ile sağlık personeli katıldı. İkbal ile Ali Şançı ile oğulları Samet tören sırasında el ele tutuşarak birbirlerine destek oldular.
Törende konuşan İkbal Şancı, "Yavrum bana öyle bir mertebe verdi ki, bugün gururumuz, onurumuz, haysiyetimiz, şerefimiz yerden semaya ulaştı. Rabbime sonsuz teşekkür ederim. Bana böyle bir evlat verdi. Burada bulunan bütün ATT'ler hepsi bizim, eşimin, benim, canlarımız, ciğerlerimiz, yavrularımızdır. Bir oğlum var, bir kızım var ama şimdi sayısı olmayan bir sürü evladım var. Hepsi benim evladım. Bundan sonra ben onların annesiyim. Rabbim bir evladımı aldı, ama bana sayısız evlat verdi. Gururluyum" dedi. Konuşması sırasında ağlayan İkbal Şancı kendisini dinleyen sağlık çalışanlarını da duygulandırdı.
Vali Ali Çınar daha sonra Şancı ailesine şehitlik belgesi verirken, Abdipaşa 3 Nolu Hacer Şancı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı yapıldı.