KARADENİZ Uluslararası Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Amazon Adası ve Kanalı Projesi'nin SKALİTE Bölge Ödülü'ne layık görüldüğünü söyledi.
Tarihte Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Beldesi'nde yaşadıkları rivayet edilen ve rahat ok atmak için bir göğüsleri kesik olan Amazon kadın savaşçıların yaşantıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bugüne uyarlandı. Batı Park'ta oluşturulan Amazon Adası ve Kanalı Projesi, Karadeniz Uluslararası Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği tarafından derneğin İstanbul Şubesi'nce 1998 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘SKALİTE Bölge Ödülüne’ aday gösterildi. Yapılan değerlendirme sonucunda proje ödüle layık görüldü.
Karadeniz Uluslararası Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, "Mitolojik kaynaklarda Terme’de yaşadıkları söylenen ve tüm Anadolu’da çeşitli şehirler kuran Amazon savaşçı kadınları Samsun ve bölge turizmine uluslararası bir önem kazandırmaktadır. Bu konuda yapılan çalışmalar kapsamında ‘Amazon Adası ve Kanalı Müzesi’ Samsun turizmine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu projenin yaygın şekilde tanıtımı ve hak ettiğine inandığımız ödülü alması gereğine inandığımızdan, SKALİTE Bölge Ödülüne aday gösterdik. 11 Aralık’ta İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde yapılacak ödül töreninde ödül proje sahibi Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne törenle verilecek" dedi.