BÖLGESEL Amatör Ligi 10’uncu grupta bugün oynanan Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor maçı öncesinde organ bağışı etkinliği düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Taraftar sağlık el ele’ sloganıyla Kemal Köksal Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, organ bağışı standı kuruldu. Etkinliğe, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu ile taraftarla da destek verdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, halkın organ nakli konusunda daha fazla bilgiye sahip olması için çaba gösterdiklerini söyledi. Organ bağışının her yıl artmasına rağmen ihtiyacı karşılamadığını dile getiren Cin, "Halkımızın organ nakli konusunda daha fazla bilgiye sahip olmaları için çalışmaktayız, farkındalığı artırmaya duyarlılığı yükseltmeye çalışıyoruz. İstenilen seviyeye çıkartmak için daha çok çalışmalıyız. Bu nedenle organ bağışı etkinliği düzenledik. Bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra bazı taraftarlar organ bağışında bulundu.

DS(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)