Yaprak KOÇER- Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA’da akaryakıt istasyonu yapılmak istenen park alanında vatandaşların başlattığı eylem devam ederken, çevreciler bir yandan da sosyal medya üzerinden örgütlenmeye çalışıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde 'direnamasya' adıyla açılan sayfalarda başlatılan 'yeşil nöbet' ile ilgili fotoğraflar paylaşılıyor.
Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde bulunan park alanına özel bir firma tarafından akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi üzerine başlayan eylemler, dördüncü gününde de sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın TPAO'ya sattığı üzerinde yaklaşık 130 ağaç bulunan 4.5 dönümlük arazinin, özel bir şirkete akaryakıt istasyonu kurmak üzere 49 yıllığına kiralanmasına tepki gösteren yaklaşık 200 çevreci, park içerisine kurdukları çadırlarda gece gündüz nöbet tuturak alandan ayrılmıyor. Zaman zaman yağan yağmurdan ağaçların arasına kurdukları naylon brandalarla korunmaya çalışıyor. 
Öte yandan çevreciler sosyal medya üzerinden de örgütlenmeye çalışıyor. Facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılarla park alanındaki eylem duyurulmaya çalışılıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde 'direnamasya' adıyla açılan sayfalarda başlatılan 'yeşil nöbet' ile ilgili fotoğraflar paylaşan gençler, eylemle ilgili de dakika dakika bilgi paylaşıyor.
Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Sedar Gül, yargı sürecinin başladığını mahkemenin burasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklediklerini söyleyerek, "İnsanların yaşam alanlarının ellerinden alınmasına karşı her zaman meşru mücadele hakları vardır. Bu mücadelelerle Amasya halkı buna duyarlı olursa tepkisini dile getirirse bu mücadeleyi kazanacağını düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içinde olursak oraya değil benzin istasyonu hiçbir güç hiçbir şey yapamaz. O park eskisi gibi yaşamın sürdürmeye devam eder" dedi.

YK,SH(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)