AMASYA'da Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek iiçin toplanan gençler, "Türk bayrağına uzanan elleri kırarız" diyerek slogan attı. 

Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesini protesto için toplanan Amasya Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi bir grup genç, Ziya Paşa Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak yürüyen gençler, "Türk bayrağına uzanan eller kırılsın", "Türk bayrağına uzanan elleri kırarız", "Ne mutlu Türküm diyene" diyerek slogan attı. Daha sonra Yavuz Selim Meydanı'na gelerek burada dev bir Türk bayrağı açan grup adına bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Saka, "Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol kesip ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir" diyerek şöyle devam etti:

"Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Burada yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz. Yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını verdiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir."

Açıklamanın ardından grup slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

SH(MS/SSA) (FOTOĞRAF)