AMASYA 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 4 bin 830 kısa dönem ve er için düzenlenen yemin töreni duygulu anlara sahne oldu. 
Amasya 15'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı, kısa dönem ve acemi erler için düzenlenen yemin töreni için 13 yıl sonra kapılarını basın mensuplarına açtı. Amasya Eğitim Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen tören bazı ilklere de sahne oldu. Çocuklarının yemin törenine gelen aileler, asker ve komutanlar tarafından şeker ve kolonya ikramıyla karşılanırken, uzun yoldan gelenler için çorba ve çay ikramı da yapıldı. Töreni Amasya Vali Vekili Suat Seyitoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Belediye Başkan Vekili Cengiz Erdem, 5'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Koray Uz, şehit aileleri, gaziler, lise öğrencilerinin yanısıra yemin eden askerlerin yaklaşık 7 bin kişilik ailesi izledi. Tören Tümgeneral Temel'in yemin edecek asker ve ailelerini araç üzerinden selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Törende 2 bin 60 353'ncü kısa dönem ve 2 bin 770 1993'e 4 tertip erler yemin etti. Yemin eden erler adına kısa dönem er olarak askerlik görevini yapan TRT muhabiri Enes Eker, konuşma yaptı. Er Eker, "Gururluyuz, çünkü terimizin son damlasına kadar yılmadan çalışarak ve komutanlarımızın emirlerini eksiksiz yerine getirerek, iyi birer Türk askeri olarak yemin etmeye hak kazandık. Her askerin esas vazifesi, Cumhuriyete sadakat, vatanını sevmek, iyi ahlaklı olmak, üste itaat, hizmetin yapılmasında sebat ve gayret göstermek, cesaret ve atılganlık, icabında hayatını hiçe saymak, silah arkadaşlarıyla iyi geçinmek, birbirine yardım etmek, sıhhatini korumak ve sır saklamaktır" diye konuştu.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel de konuşmasında, "Değerli misafirler, mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu olan ordumuz, her zaman Türk milletinin gözbebeği olmuştur. Az önce yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olan bu genç mehmetçiklerin katılımı ile de artık ordumuz çok daha güçlüdür. Sevgili anne ve babalar, evlatlarınız sizler için ne kadar değerliyse bizim için de, en az o kadar değerlidir" diye konuştu. 
Yaş kütüğüne birliğe ilk katılan 2 erin ismi künyelerinin çakılmasının ardından, kendilerine komutanları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra tören alanında yemin eden kısa dönem ve 1993'e 4 tertip erler aileleriyle buluştu. Birbirlerine koşarak giden aile ve askerler sarılarak gözyaşı dökmeleri dikkati çekti. Yemin eden askerler ve aileleri daha sonra kendileri için verilen öğle yemeğine katılarak çocuklarının görev yaptığı eğitim birliğini gezdi.