BARTIN'ın turistik ilçesi Amasra'da kurulması planlanan termik santral ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edilmesine halk dilekçelerle itiraz etti.
İlçeye bağlı Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınırındaki Çapak Koyu'nda yapılması planlanan termik santral projesiyle ilgili ÇED raporunun geçen 3 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda kabul edilmesine tepki gösterenler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde toplandı. Bartın Platformu üyelerinin çoğunlukta olduğu gruba Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ve CHP İl Başkanı Selim Karakaş da destek verdi. İlk itiraz dilekçesini, Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı ilk gördüğünda lalasına söylediği, "Çeşmi cihan bu mu ola" sözüne dikkat çekerek padişah kıyafeti giyen platform üyesi Noyan Erözçelik ve lala kıyafeti giyen Hüseyin Palabıyık birlikte verdi. Ardından da diğer vatandaşlar müdürlük önünde kuyruğa girerek dilekçelerini teslim etti.
İtiraz dilekçelerinin 24 Haziran'a kadar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne verilmesi işleminin devam edeceği belirtildi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI