BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde belediyenin aldığı araçlar ile hibe edilen araçlar kurban kesilerek hizmete girdi. Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur araçları halkın ödediği vergilerle aldıklarını belirterek, "Biz bu paraları ayakkabı kutusunda bulmadık. Bunların hepsi Amasra halkının belediyeye ödediği vergilerle alınmıştır" dedi.
Amasra Sefa Park'ta düzenlenen törenle belediyeye hibe edilen ambulans, yol süpürme aracı ve çöp toplama aracı ile belediyenin kaynaklarıyla alınan itfaiye, zabıta aracı, kamyonet ve kamyon törenle hizmete girdi. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende dualar edilip, kurban kesildi.
Törende konuşan Başkan Emin Timur, "Ambulansı, Almanya'da yaşayan Amasralı bir vatandaşımız belediyeye hibe etti. Çevre Bakanlığı tarafından bir çöp kamyonu belediyemize hibe edilmiştir. Yine yol süpürme aracımızın da 80 bin TL'si Çevre Bakanlığımız tarafından karşılanmıştır. Hibelerin dışındaki araçlarımızın belediyemize maliyeti toplam 600 bin TL'dir. Biz bu paraları ayakkabı kutusunda bulmadık. Bunların hepsi Amasra halkının belediyeye ödediği vergilerle alınmıştır" dedi.