ÖNCEKİ gün yaşamını yitiren Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı 66 yaşındaki Necati Altıntaş, Emniyet Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere İstanbul’a gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü önünde Altıntaş için düzenlenen törende, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara eski Valisi Kemal Önal, eski içişleri bakanlarından Abdülkadir Aksu, İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, eski vali ve emniyet müdürlerinden Erkan Ünal, Orhan Taşanlar’ın yanı sıra çok sayıda eski vali ve emniyet /müdürü de bir araya geldi.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları’ndan Ramazan Er’in veda konuşması yaptığı törende, Altıntaş’ın eşi Melihat ve çocukları Uğur ve Altuğ ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kocatepe Camisi İmamı İsmail Coşar’ın dua ettirdiği törenin ardından, Necati Altıntaş’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi polis tören kıtası tarafından cenaze aracına kadar götürüldü.

Altıntaş, Cuma günü İstanbul’da kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.



-KUTU-

NECATİ ALTINTAŞ:

1970 yılında Polis Ensitüsünden mezun olan ve aynı yıl İstanbul da komiser yardımcısı olarak göreve başlayan Necati Altıntaş, sırasıyla Erzurum, İstanbul, Şanlıurfa, Giresun ve Adana illerinde çeşitli rütbelerde görev yaptıktan sonra Şırnak, Ağrı, Denizli il emniyet müdürlüğü görevi yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı görevi yaptıktan sonra 2002-2007 yılıra arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevi yapan Necati Altıntaş, yaş haddinden emekli olmuştu.