ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Sarıot Köyü’nde, 5 gün önce çıkan yangında kullanılmaz hale gelen evdeki 20 Cumhuriyet altından bir bölümünün alt kattaki ahırdaki tezeklerin arasına düşüp, erimediği ortaya çıktı. Evi kullanılmaz hale gelen Cemali Yalçın, yakınından ödünç aldığı altınların bir bölümünün bulunmasının kendileri için teselli olduğunu söyledi.
Sarıot Köyü’ndeki, Cemali Yalçın (60) ve Ümmühan Yalçın (55) çitfine ait evde 2 Şubat akşamı yangın çıktı. Yalçın çiftinin askerden dönen bir genç için köy meydanındaki yemekte olduğu sırada elektrik kablolarının kısa devre yapması nedeniyle çıktığı sanılan yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Alevlere, yıllardır su problemi yaşayan köyde kuraklık nedeniyle çeşmelerden şebeke suyu akmaması nedeniyle köylüler müdahalede bulunamadı. Yalçın çifti ve köylüler çaresiz şekilde evin yanışını izlerken, gelen itfaiye ekipleri alevleri su sıkarak 45 dakikada söndürdü. Evdeki tüm eşyalar yanarak kullanılmaz hale geldi.
Yangından beş gün sonra evde inceleme yapan Cumali Yalçın, bir sürprizle karşılaştı. Evin alt katındaki ahırda, yangında eridiğini zannettiği bir yakınından ödünç aldığı 20 Cumhuriyet altınından bir bölümünün tezeklerin arasına serpilmiş olarak bulunca büyük sevinç yaşadı. Yalçın, yangın sırasında alt kata düşen kavanozun kırılması sonucu altınların tezeklerin arasına saçılarak erimediğini belirterek, "Paralarım yandı. Ama ödünç aldığım altınlarımın en azından bir bölümünün kurtulmuş olması biraz olsun beni teselli etti. Altınları ödünç aldığım yakınım Serdar Altan'a iade ettim" dedi.