İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde bu yıl 32’ncisi düzenlenen Selçuk-Efes Deve Güreşleri öncesinde, 'Altın Havan En Süslü Deve' yarışması yapıldı. Bu yıl dördüncüsü dağıtılan ödülü, 'Samanyolu' adlı deve kazandı.
Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonunda, belediyenin desteğiyle düzenlenen güreşler öncesinde havut giydirilen develer, güzellik için yarıştı. İstasyon Meydanı’nda toplanan 30 deve, sahipleri tarafından süslenip 'Altın Havan En Süslü Deve Ödülü' için yarıştı. Sahipleri tarafından meydanda gezdirilen develer, daha sonra Bodrum’dan Ahmet Sarsılmaz, Burhaniye’den, İbrahim Gör, Ulucak’tan Yılmaz Karakoç, Germencik’ten Ahmet Özkan’dan oluşan jürinin önünden geçti. Oylama sonucunda 38 puan alan Çanakkaleli İsmail Saman’ın 'Samanyolu' adlı devesi, 'Altın Havan Ödülü'nün sahibi oldu. Ödülü geçen yıl da 'Samanyolu' kazanmıştı.
'Samanyolu'nun sahibine ödülünü Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı ile birlikte verdi.
Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’nden gelen 130 devenin kalacağı güreşler, yarın Pamucak Arena’da saat 10.00’da başlayacak.