"BEN şunu söylüyorum hep: Evet bu baskı var. Bu baskıyı ben gazeteme ne kadar yansıttım. Benim açımdan önemli olan bu" diyen Altaylı, "Habertürk'ün sahibi kim?" şeklindeki soruya, "Habertürk Ciner Grubu'nun. Yani biz burayı, elimizden gazetemiz alındığı ve hukuksuz bir şekilde iade edilmediği zaman 'hani yenilen pehlivan güreşe doymazmış' gibi. Biz yeniden sıfırdan kurduk. Ciner Gurubu sıfırdan, bütün yatırımını, pazarlıklarını yaparak… Tek sahibi var. Ben bu grupta, sadece Habertürk Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeliği'ni yapıyorum. Bir de televizyonunda haftada bir gün, iki veya bir saatlik program yapıyorum" şeklinde yanıt verdi. "MEHMET FATİH SARAÇ KİMDİR NE İŞ YAPAR HABERTÜRK'TE?"

"Mehmet Fatih Saraç kimdir, ne iş yapar Habertürk'te?" şeklindeki bir soruya Altaylı, "Habertürk grubunda, herhalde 2 seneye yakın bir zamandır diye tahmin ediyorum. Tam başladığı günü hatırlamıyorum. Yönetim Kurulu üyesi ve patron vekili olarak görev yapıyor" diye yanıt verdi. "HÜKÜMETE AİTMİŞ GİBİ İZLENİM EDİNMEN ÇOK DOĞRU DEĞİL"

Cüneyt Özdemir'in 'Sanki bu kanalın sahibi Ciner Grubu'nun değil de hükümete aitmiş gibi bir izlenim ediniyorum' şeklindeki açıklaması üzerine Altaylı şöyle konuştu: "Hükümete aitmiş gibi izlenim edinmen çok doğru değil ama, hükümet tarafından etki altına alınmaya çalışılan bir medya grubu izlenimi edinmen son derece sıradan. Belli ki buraya, sırf oraya değil, Türkiye'deki bütün medyaya , benzer şekillerde, bazen bu kadar açık bazen biraz daha az açık.. Bugün Türk medyasında, herhangi bir yöneticinin kalkıp da -ben şimdiye kadar, bir zılgıt yemedim. Bana şimdiye kadar bir müdahale olmadı- demesi mümkün değil" HT (ET)