Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA Selçuk Üniversitesi ile Avustralya merkezli Global Alpacas Şirketi’nin ortaklaşa yürüttüğü bilimsel proje kapsamında Şubat ayında Türkiye’ye getirilen Alpaka develerinin bu ay sonunda doğum yapmaları bekleniyor. 
Dünyanın en kaliteli yününün üretildiği cins olan Alpaka develerinin Türkiye’ye uyum süreçlerinde önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esad Sami Polat, “Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan doğumu bekliyoruz. Alpakalardan 8’i hamile ve bu ay içinde doğum yapacaklar. Üniversite olarak doğacak yavrularımızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Yavruların yaşam alanlarını oluşturduk ve herhangi bir sorun olmadan doğumu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Yrd. Doç. Dr. Polat, doğumlardan sonra yeni gelecek Alpakalarla ilgili Avustralya merkezli Global Alpacas Şirketi'yle görüşmelere hız verileceğini söyledi. 
Alpakalar için Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde oluşturulan özel yaşam alanını inceleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, sürecin sorunsuz ilerlemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI