Hakan AYTAŞ/ BORNHEİM,(Almanya),() - ALMANYA'nın Bornheim kentinde Türkler, Habip Şahin'in, Devran (8) ve Büşra (4) isimli iki çocuğunu elinden alan Gençlik Dairesi'ni protesto ettiler.
Almanya'nın Bornheim kentinde yaşayan Habip Şahin'in iki çocuğunu elinden alan Gençlik Dairesi (Jugendamt), yaklaşık yüz kişi tarafından protesto edildi. Bornheim Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerinde Gençlik Dairesi'ni kınayan Türkçe ve Almanca pankartlar taşıdılar. Gruptakiler polis merkezi önündeki konuşmalardan sonra yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar.
SESİMİZİ DUYURMAK İSTEDİK 
Yaklaşık 1,5 yıl önce Devran (8) ve Büşra (4) isimli iki çocuğu elinden alınan baba Habip Şahin şunları söyledi; "Bugün burada sesimizi duyurmak için toplandık. Onlar çocukları hukuk çerçevesi içinde aldıklarını söylüyorlar. Biz de hukuk çerçevesi içinde tepkimizi göstermek istiyoruz. Lütfen artık insanlarımız bilinçlensin ve kenetlenelim. Bu sadece beni değil, bütün müslümanları ilgilendirecek bir konu. Daha duyarlı olup, bu haksız uygulamalara dur diyelim. Çocuklar bir travma içinde ve eve gelmek istiyorlar. Ama maalesef büyük bir baskı altındalar. Gençlik Dairesi basına gitmemem konusunda beni uyardı. Ama benim zaten kaybedecek bir şeyim kalmadı. Bunlar kendi yasalarını bile çiğniyorlar. Sözde demokratik hukuk devleti diyoruz ama gerektiğinde yasaları kendilerine göre düzenliyorlar. Türkiye'den destek konusunda çok umutluydum ama bugüne kadar yeterli desteği görmedim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim."
ÇOCUKLAR NEDEN ALINMIŞTI?
Şahin ailesinde anne S. Şahin bir buçuk yıl önce psikolojik sorunlar yaşadı. Habip Şahin tedavi olması için eşine baskı yapınca anne S. Şahin çocukları Devran (8) ve Büşra'yı (4) yanına alarak evden ayrıldı. Habip Şahin polise ve Gençlik Dairesi'ne başvurarak yardım istedi. Polis, anne ve iki çocuğu bir ay sonra buldu. Çocuklar anneden alınarak bakım yurduna yerleştirildi. Anne ise kliniğe yatırıldı. Babaya ilk başta, çocuklarının geri verileceği söylenmesine rağmen, Devran ve Büşra yurda yerleştirildi. Bunun üzerine Habip Şahin, Gençlik Dairesi'ne karşı Bonn Yerel Mahkemesi'nde dava açtı. Bonn Yerel Mahkemesi'nde görülen davada bilirkişi, baba Habip Şahin'in çocuklarına abartılı sevgi gösterdiği ve disiplinsiz davrandığı yönünde rapor verdi. Bilirkişi raporuna göre, Habip Şahin çocuk yetiştirecek olgunlukta değildi. Bilirkişinin talebine uyan mahkeme, çocukları babaya geri vermedi.

HA (BY/RT) (FOTOĞRAFLI)